Ilmavoimien kiltaliitto ry:n hallitus kokoontui 7.-8.11.2018

09.11.2018

Ilmavoimien kiltaliitto ry on Ilmavoimien kymmenen killan "katto-organisaatio". Kiltaliiton kokouksissa koordinoidaan kiltojen toimintaa esimerkiksi kiltojen tekemiä matkoja, avustuksia ja huomionosoituksia. Kiltaliiton hallitus kokoaa joukko-osastojen killat yhteen ja toimii siltana Ilmavoimien ja valtakunnallisen Maanpuolustuksen kiltojen liiton välillä. Näkyvin yhdistävä tekijä on kiltaliiton rahoittama Pilven Veikko- lehti, joka jaetaan kaikille noin 3000 ilmavoimien kiltojen jäsenelle. Ilmavoimien kiltaliitto ry:n puheenjohtajana on eversti evp Juha Suonperä ja sihteerinä Leena Tiainen.

Tämän kertainen kokous oli vakavan asian äärellä, koska Pilven Veikko- lehden nykyinen toimituskunta on lopettamassa ja keinoja lehden toimittamiseen jatkossa haetaan. Lehden toimittamisen, taittamisen ja painamisen lisäksi sen talous pitää olla kestävällä pohjalla. Keskusteltavana oli myös digilehtivaihtoehto, koska jatkuvasti nousevat postimaksut alkavat olla kestämättömän korkeat. Kokous kuitenkin päätti, että perinteisen paperilehden tuottamiseen haetaan ratkaisua.

Kiltaliiton sihteerin tehtäviä halutaan myös järjestää uudestaan, joten jos olet ilmavoimien killan jäsen ja haluaisit toimintaan mukaan niin ota yhteyttä. Koska kaikki yhdistystoimintaan liittyvä on pitkälle sähköistä ei paikkakunnallakaan ole merkitystä.

(Kuvassa: Juha Suonperä, Leena Tiainen ja Heikki Lahtela)