Uutiset ja tapahtumat

Klikkaa alla olevan blogin otsikkoa ja lue koko juttu

Rissalan MiG-patsas on pystytetty kiltamme toimesta 1998. Kone on väihuollettu puolenkymmentä vuotta sitten ottamalla se alas ja hiomalla ja maalaamalla se uudestaan. Edes lentokonealumiini ei kestä suomalaista säätä ilman huoltoa.

Karjalan lennoston vala pidettiin Rautavaaran lentokeskuksessa 17.8.2019. Sää suosi tätä juhlallista tapahtumaa. Ohimarssin aikana suoritti Hornet ylilennon. Tämän lisäksi nähtiin myös Hornetin esityslento.

Tämän kesän Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen ja kiltamme retki tehtiin 2.-3.8.2019 Joensuun suuntaan. Vierailimme Onttolassa jossa Sotakamreeri Rauno Suhonen esitteli meille kunnostetun Junkers 88 suojakorsun sekä kertoi Onttolan tapahtumista ja merkityksestä sotien aikaan. Onttolaan oli sijoitettu suuri osa suomen pommikonevoimasta 1941....

Killan hyväksi vuosia työtä tehneet Tuomo Karttunen, Jorma Kelo ja Ossi Siven kutsuttiin kahville ja heille luovutettiin Ilmavoimien komentajan 1.4.2019 myöntämät Ilmavoimien kiltaliiton ristit.

Midnight Hawks taitolentoryhmä saapuu Kuopioon Puolustusvoimien kesäkiertueeseen liittyen. Ryhmä esiintyy sataman yläpuolella klo 17.35. Myös Karjalan lennoston F-18 Hornetin esityslento nähdään samassa tapahtumassa klo 17.50

Puolustusvoimien kesäkiertue laskeutuu Kuopion satamatorille 13.6.2019 klo 16.00. Tapahtumassa on loistavaa musiikkia ja Karjalan lennosto vahvasti mukana kalustoesittelyllä. Illan hieno avaus tulee olemaan Hornetin esityslento.

Vaikka vielä mennään kohti kesää ajattelemme Karjalan lennoston varusmiesten turvallisuutta. Lahjoitimme nyt toisen kerran 500 heijastinta jaettavaksi kaikkien saapumierien kaikille varusmiehille. Nyt nautimme alkavasta kesästä, mutta syksymmällä toivottavasti heijastimet ovat käytössä.

Kenraali Hannes Ignatiuksen Kadettisäätiön kirjallisuuspalkinnot jaettiin 2.5.2019. Tänä vuonna palkittiin 39 erilaista julkaisua. Lisäksi palkittiin kirjoittajia Sotilasaikakauslehdessä ja Kylkiraudassa. Palkintojen yhteisarvo on 92 200 euroa.