Uutiset ja tapahtumat

Klikkaa alla olevan blogin otsikkoa ja lue koko juttu

Midnight Hawks taitolentoryhmä saapuu Kuopioon Puolustusvoimien kesäkiertueeseen liittyen. Ryhmä esiintyy sataman yläpuolella klo 17.35. Myös Karjalan lennoston F-18 Hornetin esityslento nähdään samassa tapahtumassa klo 17.50

Puolustusvoimien kesäkiertue laskeutuu Kuopion satamatorille 13.6.2019 klo 16.00. Tapahtumassa on loistavaa musiikkia ja Karjalan lennosto vahvasti mukana kalustoesittelyllä. Illan hieno avaus tulee olemaan Hornetin esityslento.

Vaikka vielä mennään kohti kesää ajattelemme Karjalan lennoston varusmiesten turvallisuutta. Lahjoitimme nyt toisen kerran 500 heijastinta jaettavaksi kaikkien saapumierien kaikille varusmiehille. Nyt nautimme alkavasta kesästä, mutta syksymmällä toivottavasti heijastimet ovat käytössä.

Kenraali Hannes Ignatiuksen Kadettisäätiön kirjallisuuspalkinnot jaettiin 2.5.2019. Tänä vuonna palkittiin 39 erilaista julkaisua. Lisäksi palkittiin kirjoittajia Sotilasaikakauslehdessä ja Kylkiraudassa. Palkintojen yhteisarvo on 92 200 euroa.

Maanpuolustuskiltojen liitto ry huomioi liittokokouksessaan kunniakirjalla Ilmavoimien kiltaliiton toimittaman Pilven Veikko-lehden. Kriteerinä on lehden korkea taso ja laadukkaat artikkelit.

Ilmavoimien komentajan vaihtui 01.04.2019 Tikkakoskella. Kenraali Sampo Eskelinen luovutti tehtävät kenraali Pasi Jokiselle. Kuvassa onnittelijoina Ilmavoimien killat, ensimmäisenä jonossa Ilmavoimien kiltaliiton puheenjohtaja Juha Suoperä.

Pohjoismaiset kiltapäivät järjestetään joka toinen vuosi ja niiden vetovastuu kiertää Ruotsin, Norjan, Suomen ja Tanskan välillä. Järjestyksessään 37. kiltapäivät pidetään tänä kesänä Norjan Elverumissa 13.-16.6.2019 ja kaikilla Maanpuolustuskiltojen liiton jäsenillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan matkalle tutustumaan pohjoismaisiin...