Jouluinen Miggitarina

18.12.2018

Tämä joulutarina on kaikille vanhoille tontuille, lentokonetontuille ja erityisesti niille pienoismallitontuille, jotka halusivat kuulla tarinan ja nähdä värikkäitä kuvia.

Kauan sitten vuonna 1998 kaukana Rissalan nummilla lähestyi lentotonttujen tärkeimmän työkalun vaihto. Hyvin ja pitkään palvellut työkalu, joka oli kyllä nopea, mutta jo kovin vanha, piti korvata uudella ja nykyaikaisella, paljon tehokkaammalla laitteella.

Rissalan pienille tontuille tuli mieleen tehdä kunniaa vanhalle luotettavalle kumppanille ja maalata se hienoksi ja näyttäväksi, kun viimeinen käyttöpäivä koittaisi. Värien piti olla perinteitä kunnioitettavia ja maalauksen laadukasta ja muotojen kauniita. Niinpä taitava tekninen tonttu, joka tunnettiin ainoastaan salanimellä HPi, suunnitteli kauniit kuvat. Niitä kaikki muut tontut pitivät tosi hienoina. Sitten mietittiin vielä, että maalaus tapahtuisi vanhassa, tyhjässä hallissa ettei se haittaisi työtonttuja. Koska Rissalan tonttukentällä oli vuoden kiireisin aika, sovittiin, että työtunteja ja kustannuksia ei saanut syntyä, eikä ylimääräinen homma saisi haitata muitakaan joulutöitä, sillä isommat tontut saattaisivat silloin suuttua.

Rissalan pikkutontut olivat kovin ylpeitä ja iloisia, kun olivat keksineet näin hienon ajatuksen ja kertoivat siitä isoille tontuille, niille jotka asuvat siellä keskellä Suomea. Mutta isot tontut eivät tykänneet pikkutonttujen ajatuksesta yhtään, vaan sanoivat, että ei, ei ja vielä kerran ei.

Niinpä Rissalan pikkutontut eivät uskaltaneet ryhtyä toimeen ja olivat kovin surullisia, kun eivät voineet tehdä sellaista hienoa juttua, joka huomattaisiin kaukaisillakin mailla ja josta kerrottaisiin tarinoita vielä sadan tonttuvuoden päästä.

Ne tekivät vain pienen pienen pinssin - muistoksi.

- Sen pituinen se -