Karjalan lennoston kilta ry vuosikokous 30.3.2019

30.03.2019

Karjalan lennoston kilta ry:n vuosikokous pidettiin ravintola Pilotissa Toivalassa 30.3.2019. Paikalla oli 48 jäsentä

Ennen vuosikokousta majuri Marko Kontkanen esitteli nykyaikaista varusmieskoulutusta. Varsumiespalvelus simulaattoreineen näytti vanhemman koulukunnan edustajista varsin erilaisesta kuin ennen. Samalla Kontkanen kertoi alueen rakennushankkeista. Vanhan esikuntakomppanian viereen nousee uusi kasarmi ja vanhakin korjataan aikanaan. Varusmiesten vastaanottokapasiteetti kasvaa jonkin verran.

Viime vuosi oli vilkaan toiminan vuosi johtuen Lennoston satavuotisjuhlallisuuksista. Vuoden päätapahtuma oli Karjalan lennoston 1980-2018 historiakirjan julkaisu. Kaksi kiltaretkeä tehtiin: Tikkakosken lentonäytökseen ja Utin ja Immolan seudulle. Myös oma kiltalehti Kolmonen julkaistiin lennoston juhlissa jaettavaksi. Vuosi päätettiin esitelmäiltaan. Jäseniä meillä on 339, määrä kasvoi 2018 kolmella hengellä. Vilkkaasta toiminnasta huolimatta talous pystyttiin pitäämään vakaana, hallitus sai vastuuvapauden ja valittiin jopa "jatkoon" ensi vuodeksi.


Tämän vuoden teemana on tukea lennoston yksiköitä niiden perinnehankkeissa. Kiltaretki suuntautuu Joensuun (Onttola) alueelle ja myös oma kiltalehti tehdään painottuen Hävittäjälentolaivue 31:n asioihin sen viettäessä 80. perinnepäiväänsä. Yksi tärkeä asia on hankkia jälleen heijastimet kaikille varusmiehille.