Kesän 2018 kiltaretket

21.09.2018

Kesän aika teimme kaksi kiltaretkeä yhteistyössä Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen kanssa. Kilkkaa otsikkoa ja lue lisää.

Ensimmäinen retkistä tapahtui 16.6. Tikkakoskelle juhlavuoden lentonäytökseen. Perillä eversti evp Ossi Siven esitteli ryhmällemme amerkkalaista F-35-konetta, joka on yhtenä vaihtoehtona hävittäjähankinnassa. Esittelytehtävissä tavattiin myös toinen entinen lennostolainen: Eurofighter-konetta esitellyt eversti evp Jukka Ahlberg. Kiltamme oli mukana myös omalla esittelypaikalla jossa kävijöitä riitti hyvin. Pitkä näytöspäivä oli helteinen ja raskaskin, mutta hienoa ohjelmaa seuratessa aika kului kuin siivillä.

Toinen matka tehtiin "Kaakonkulmalle" jolloin suunnattiin Uttiin. Siellä UtJR:n komentaja eversti Jaro Kesänen esitteli nykyistä erikoisjoukkojen toimintaa ja Lassi Viisanen perinnetiloja. Retki jatkui Lappeenrantaan jossa näimme kesäteatteria ja yövyimme. Toinen matkapäivä vei Immolan lentokentälle. Siellä RVL:n perinnevastaava Mikko Veijalainen piti loistava esitelmän Immolan kentän ja lento-osasto Kuhlmeyn toiminnasta jatkosodan aikana. Veijalainen vei meidät myös esittelykierrokselle hyvin mielenkiintoiseen rajamuseoon. Paluumatkan alussa ruokailimme Sahalahden matkailukeskuksessa ja siitä suuntasimme kohti kotiseutua.