Uutiset ja tapahtumat

Klikkaa alla olevan blogin otsikkoa ja lue koko juttu

Kenraali Hannes Ignatiuksen Kadettisäätiön kirjallisuuspalkinnot jaettiin 2.5.2019. Tänä vuonna palkittiin 39 erilaista julkaisua. Lisäksi palkittiin kirjoittajia Sotilasaikakauslehdessä ja Kylkiraudassa. Palkintojen yhteisarvo on 92 200 euroa.

Maanpuolustuskiltojen liitto ry huomioi liittokokouksessaan kunniakirjalla Ilmavoimien kiltaliiton toimittaman Pilven Veikko-lehden. Kriteerinä on lehden korkea taso ja laadukkaat artikkelit.

Ilmavoimien komentajan vaihtui 01.04.2019 Tikkakoskella. Kenraali Sampo Eskelinen luovutti tehtävät kenraali Pasi Jokiselle. Kuvassa onnittelijoina Ilmavoimien killat, ensimmäisenä jonossa Ilmavoimien kiltaliiton puheenjohtaja Juha Suoperä.

Pohjoismaiset kiltapäivät järjestetään joka toinen vuosi ja niiden vetovastuu kiertää Ruotsin, Norjan, Suomen ja Tanskan välillä. Järjestyksessään 37. kiltapäivät pidetään tänä kesänä Norjan Elverumissa 13.-16.6.2019 ja kaikilla Maanpuolustuskiltojen liiton jäsenillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan matkalle tutustumaan pohjoismaisiin...

Nykyisen päätoimittajan ilmoitettua lopettavansa on Ilmavoimien kymmenen killan muodostama kiltaliitto etsinyt vaihtoehtoa lehden toimittamisen jatkamiseksi. Pilven Veikkoa on toimitettu koko sen ilmestymisen ajan talkootyönä. Nyt esillä oli myös vaihtoehto ostaa toimitusvoimaa ulkopuolelta.

Saapumiserä 1/19 valatilaisuus Rissalassa. Olosuhteet kohdallaan, +4 ja sininen taivas. Paljon omaisia mukana. Valan esilukijana Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen. Joukkoja komensi Suojausyksikön päällikkö majuri Marko Kontkanen ja ohimarssin ja ylilennon vastaanotti Karjalan lennoston komentaja Timo Herranen. Hieno tilaisuus !